Keunikan Pusat Terapi Matematik

teamqc
Oleh teamqc August 14, 2014 16:37

Keunikan Pusat Terapi Matematik

ANAK ANDA FOBIA MATEMATIK ?

 

SUSAH NAK BELAJAR MATEMATIK?

 

TIDAK SUKA MENGIRA?

 

 

Jom sertai kami  sebagai pelajar HOME® Math !!!

 

Mengapa perlu pilih HOME® Math?

Program HOME® Math ini direka bentuk untuk mengembangkan; perspektif pelajar dengan menggalakkan mereka untuk menjadi pelajar yang bermotivasi diri sendiri, bebas, dan proaktif dan membolehkan mereka menjadi teras untuk semua aktiviti pembelajaran. Pengajar menawarkan sokongan dan bimbingan, manakala ibu bapa yang terlibat dalam program ini dapat mengekalkan hubungan yang kerap dengan tenaga pengajar selain mengikuti perkembangan anak mereka. 

HOME® Math menggunakan platform subjek Matematik kerana ia adalah subjek yang sangat unik dan meliputi seluruh kehidupan. Modul HOME Math adalah menekankan pendekatan dan sistem yang tepat iaitu Himpun (Tambah dan Darab), Pecah (Tolak dan Bahagi) yang dapat membantu meningkatkan penguasaan dan kefahaman pelajar.

Ia adalah sebuah pusat perkembangan individu bagi anak-anak dalam usaha meningkatkan daya usaha dan berfikir dalam menyelesaikan masalah hidup. Berslogankan “No Child Left Behind” yang bermaksud “Tiada Anak Yang Ketinggalan” dengan harapan dapat membantu anak-anak agar tidak ketinggalan terkebelakang hanya disebabkan oleh Matematik.

Kelebihan belajar dengan HOME® Math?

  • Memperkenalkan konsep 1Guru 5 Murid – bertujuan menwujudkan suasana pembelajaran yang lebih berfokus.
  • Kaedah matematik yang diperkenalkan sangat mudah dan senang difahami
  • menggunakan pendekatan kaunseling dan psikologi dalam sesi yang dijalankan
  • Modul – modul yang disediakan dalam kelas menggalakkan para pelajar berfikir secara logik dan kreatif
  • Memperkenalkan permainan minda yang mampu meningkatkan kecerdasan  dan pemikiran pelajar untuk berfikir secara kritis dan kreatif
  • Mengubah persepsi negatif para pelajar terhadap matematik

 

 

Keberkesanan HOME® Math berupaya dan berjaya membantu menarik minat para pelajar untuk menguasai Matematik. Anxiety, fobia dan trauma terhadap Matematik dapat dibuang dalam diri pelajar sekaligus membantu pelajar mendapatkan keputusan yang memberangsangkan dalam pelajaran.

Jom Daftar Segera !!!

Maklumat lanjut mengenai pendaftaran pelajar : sila klik  www.homemath.my

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram
teamqc
Oleh teamqc August 14, 2014 16:37
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."