Membina Generasi Ulul Albab

admin
Oleh admin August 12, 2015 14:50

Membina Generasi Ulul Albab

Tempat : Sekolah Menengah Al – Hidayah

Masa : 8.30 Malam – 10.30 Malam

Tarikh : 7 Ogos 2015

Program: Burning The Midnight Oil

Bertarikh 7 Ogos 2015, bertempat di Sekolah Menengah Al – Hidayah telah berlangsungnya Burning The Midnight Oil yang dihadiri oleh 43 orang pelajar terdiri daripada murid sekolah Menengah. Program dijalankan selama 2 jam padat dengan ilmu, disampaikan oleh En. Muhamad Tajudin bin Mustafa @ Sifu Taj yang merupakan Motivator Utama QC Group Sdn Bhd dan Kaunselor Berdaftar Institut Pendidikan Guru Kampus Ipoh,  Program ini telah berjalan dengan lancar dan mengikut ketetapan masa yang diberikan.

Matlamat program  ini lebih menfokuskan Mencapai GPS & GPMP yang disasarkan oleh sekolah, manakala  Objektif program ini ialah :

1. Pelajar Menggunakan Strategi Last Minute yang betul.

2) Pelajar Merancang langkah untuk membuat pecutan akhir.

3) Pelajar tahu dan yakin tentang potensi diri yang belum diterokai.

IMG_4331 IMG_4330 IMG_4329 IMG_4348 IMG_4347 IMG_4346 IMG_4345 IMG_4344 IMG_4343 IMG_4342 IMG_4341 IMG_4340 IMG_4339 IMG_4338 IMG_4337 IMG_4336 IMG_4335 IMG_4334 IMG_4333 IMG_4332IMG_4348

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

admin
Oleh admin August 12, 2015 14:50
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."