Perubahan Perlu Bermula dari Saat ini!

admin
Oleh admin November 5, 2015 10:25

Perubahan Perlu Bermula dari Saat ini!

Tempat : SK Methodist (ACS), Ipoh
Masa : 8.30 Pagi – 12.45 Tengahari
Tarikh : 04 November 2015
Program : Motivasi Celik Minda

Bertarikh 4 November 2015, bertempat di SK Methodist (ACS), Ipoh telah berlangsungnya Program Motivasi Celik Minda yang dihadiri 100 orang pelajar. Program dijalankan selama 5jam 15 Minit padat dengan ilmu, disampaikan oleh En. Muhamad Tajudin bin Mustafa @ Sifu Taj yang merupakan Motivator Utama QC Group Sdn Bhd dan Kaunselor Berdaftar Institut Pendidikan Guru Kampus Ipoh, Program ini telah berjalan dengan lancar dan mengikut ketetapan masa yang diberikan.

Matlamat Program : Permantapan dan persiapan pelajar tahun 5 untuk UPSR 2016

Program motivasi berakhir,pengisian yang padat dan ilmu yang dikongsikan oleh Sifu Taj mudah-mudahan para pelajar dapat menggunakan dan berubah.Sekalung ucapan terima kasih kepada pihak Sekolah Menengah Kebangsaan Tanjong Rambutan menjemput QC Group Sdn Bhd dalam menganjurkan program motivasi seperti ini.Semoga para pelajar di SK Methodist (ACS), Ipoh akan terus cemerlang gemilang dan terbilang.

Koleksi gambar :IMG_5536 IMG_5476 IMG_5475 IMG_5468 IMG_5461 IMG_5457 IMG_5421 IMG_5423 IMG_5426 IMG_5437 IMG_5439 IMG_5440

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram
admin
Oleh admin November 5, 2015 10:25
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."