Pra Francais: HOME Math (Pusat Terapi Matematik)

teamqc
Oleh teamqc July 25, 2014 14:13

Pra Francais: HOME Math (Pusat Terapi Matematik)

Pintu Masuk Utama FIM

Pada tahun ini QC Group berjaya menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Perbadanan Nasional Berhad (PNS) bagi produk servis syarikat iaitu House Of Mind Excellence (HOME Math): Pusat Terapi Matematik sebagai Pra Francais. Dalam tempoh 3 tahun, HOME Math inshaAllah mendapat status Francais.

House Of Mind Excellence

Pengasas HOME Math

Pada 13 hingga 15 Jun yang lepas, HOME Math dapat bersama PNS di Putra World Trade Centre (PWTC) Kuala Lumpur, kami membuka booth di bawah tajaan PNS bersempema Karnival Franchise International Malaysia 2014 (FIM). Kami menerima sambutan yang menggalakkan terutama di kalangan ibubapa yang mempunyai anak-anak yang bergelar graduan dan graduan sendiri yang berminat dalam bidang Perniagaan Pendidikan.

HOME Math

HOME Math

Kami juga menerima sokongan yang hebat dari pelbagai pihak terutama Datuk Syed Kamarulzaman Syed Zainol Khodki Shahbudin selaku Pengarah Urusan PNS dan Tuan Salahuddin Sulaiman selaku Ketua Jabatan Pembangunan Francais, PNS. Hasil dari pembukaan booth ini kami menerima Pra Francaisi tambahan sebanyak 8 di lokasi yang berbeza.

Menerima kunjungan hormat Datuk Hassan Malek, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Pejabat Menteri

Menerima kunjungan hormat Datuk Hassan Malek, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Pejabat Menteri, bersama beliau Datuk Syed Kamarulzaman

Pengasas bersama suami, Sifu Taj.

Pengasas bersama suami, Sifu Taj.

Aktiviti bersama pengunjung

Aktiviti bersama pengunjung

 

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

teamqc
Oleh teamqc July 25, 2014 14:13
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."