Program Bijak Matematik anjuran Penyeri YaPEIM

admin
Oleh admin January 2, 2015 10:27

Program Bijak Matematik anjuran Penyeri YaPEIM

blaRg copyPersatuan PENYERI YaPEIM dengan kerjasama QC Group telah menganjurkan Program Bijak Matematik Islami bertempat di Dewan Utama YaPEIM, Tingkat 7, Grand Seasons Avenue, Kuala Lumpur.

Seramai 46 orang anak PENYERI YaPEIM menyertai program selama dua hari iaitu, 29 & 30 Disember 2014 yang lalu. Anak-anak PENYERI yang berkesempatan menyertai program adalah berumur 7 sehingga 12 tahun.

Pada hari pertama program, anak-anak dibahagikan kepada 5 kumpulan. Setiap kumpulan melantik seorang ketua, setiausaha dan bendahari. Setiap jawatan yang dilantik bertanggungjawab ke atas ahli kumpulan masing-masing.

Anak-anak di dedahkan dengan permainan minda seperti Tangram dan Hiqu.

Majlis Perasmian Penutup Program ‘Bijak Matematik’ untuk Anak-Anak Warga YaPEIM sempena Program Cuti Sekolah yang akan disempurnakan oleh YBhg. Datin Sharmila Binti Ahmad, Pengerusi PENYERI YaPEIM.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram
admin
Oleh admin January 2, 2015 10:27
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."