Program Kecemerlangan Pelajar SPM – SMK Teluk Sentang, Temerloh, Pahang

teamqc
Oleh teamqc September 25, 2014 12:35

Program Kecemerlangan Pelajar SPM – SMK Teluk Sentang, Temerloh, Pahang

SEMUJI – Alhamdulillah selesai sudah Program Kecemerlangan Pelajar  Tingkatan 5 SPM anjuran FELCRA Training & Consultancy pada 22 hingga 23 September 2014 bertempat di Agro Resort Semuji, Pahang. Seramai 61 orang calon pelajar SPM SMK Teluk Sentang telah menyertai program ini. Program ini telah dikendalikan oleh En. Muhamad Tajudin bin Mustafa @ Sifu Taj yang merupakan Motivator Utama QC Group Sdn Bhd dan Kaunselor Berdaftar Institut Pendidikan Guru Kampus Ipoh, Perak dan Che Puan Nurul Khairunnisa bte Che Kadir @ Ustazah Nurul merupakan Pengarah QC Group Sdn Bhd. Program ini telah berjalan dengan lancar dan mengikut ketetapan masa yang diberikan.

 

Program yang berlangsung selama 2 hari 1 malam  telah mendapat respon yang positif daripada para guru dan pelajar dan sambutan yang diberikan amatlah menggalakkan.

Sifu memberikan penerangan kepada para peserta

Sifu memberikan penerangan kepada para peserta

Fokus jangan tak fokus!!

Fokus jangan tak fokus!!

 

Outdoor – InTeam Respect Each Other

Koleksi gambar program :

IMG_9774 IMG_9773 IMG_9771 IMG_9770 IMG_9768 IMG_9767 IMG_9759 IMG_9760 IMG_9761 IMG_9766 IMG_9753 IMG_9756 IMG_9751 IMG_9747

 

 

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram
teamqc
Oleh teamqc September 25, 2014 12:35
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."