Seminar Bijak Sifir Sifu Taj Berjaya Menarik Minat: Pelabuhan Klang

admin
Oleh admin August 16, 2014 13:36

Seminar Bijak Sifir Sifu Taj Berjaya Menarik Minat: Pelabuhan Klang

Pelabuhan Klang:  Alhamdulillah  semalam 16 Ogos kami berjaya memikat hati anak-anak warga kerja Pelabuhan Klang dalam Seminar Bijak Sifir Sifu Taj mengubah persepsi dari menghafal sifir kepada tidak perlu lagi menghafal. Bahkan pelajar mampu memahami logik asas Matematik dalam situasi pembelajaran yang menyeronokkan.

Wajah ceria peserta

Perkara paling penting adalah mengubah persepsi pelajar terhadap Matematik kerana rata-rata para pelajar di Malaysia hari ini sangat takut dan menolak untuk mempelajari Matematik. Mereka sering menganggap subjek Matematik merupakan subjek yang paling sukar. Walhal, Matematik yang dipelajari sekolah hanyalah berkisar tentang nombor 0 hingga 9 dan tidak ada lebih dari itu. Jika berkata 1,999 adalah nombor yang besar, sedangkan nombor 1,999 hanyalah berkisa 1, 9, 9 dan 9 masih terdapat di dalam hitungan 0 hingga 9. Semuanya terletak pada kunci untuk mengubah persepsi dan mendapatkan kunci LOGIK.

Pengarah QC menerima cenderahati dari Tuan Ishak B Mustafa NYDP2 Kelab Biro Sukan

Pengarah QC menerima cenderahati dari Tuan Ishak B Mustafa NYDP2 Kelab Biro Sukan

Terima kasih kepada kakitangan Pelabuhan Klang kerana memberikan kepercayaan kepada pihak QC Group Sdn Bhd dengan kerjasama Qulhaq Consultancy bagi mengadakan seminar ini. Semoga jika berjumpa lagi di lain sesi inshaAllah. Tahniah kepada anak-anak  yang mengikuti seminar ini.

Seminar Bijak Sifir Sifu Taj Matematik IMG_9957 IMG_9903

IMG_9895

IMG_9935 IMG_9972

Ibu peserta bersama anaknya

Ibu peserta bersama anaknya

Bapa peserta

Bapa peserta

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

admin
Oleh admin August 16, 2014 13:36
Tulis komen anda

Tiada komen

Tiada Komen Setakat Ini!

Izinkan saya bercerita kisah yang sedih! Masih belum ada komen yang ditulis, tapi Anda boleh menjadi orang yang pertama memberikan komen.

Tulis komen anda
Lihat komen.

Tulis komen anda

Alamat e-mail anda tidak akan diterbitkan.
Ruangan wajib adalah yang ditanda*

Rakaman Video di iRadio OUM - Parenting

Live @ IKIM.fm (Rakaman)

Kepakaran Kami

RSS Feed Mengikut Kategori

Langgan Newsteller

Media Sosial

Facebooktwittergoogle_plusyoutubeinstagram

Testimoni

Matematik

Nur Nadhirah -14 (Peserta Bijak Sifir):
"Kaedah yang digunakan amat senang dan tidak perlu dihafal. Saya mula suka sifir dan matematik."

Siti Nur Suzana -12 (Peserta Bijak Sifir):
"Berasa amat gembira kerana dapat belajar dengan mudah. Kini saya berasa mudah untuk mempelajari matematik."

Matematik

Guru Besar Juhara Bee:
"Program Bijak Sifir ini amat baik sekali kerana dapat memberi suntikan semangat kepada murid-murid untuk mencintai subjek matematik dan bukan merupakan satu masalah yang tidak dapat diselesaikan. Ianya sungguh menyeronokkan dan berkesan serta berguna untuk murid mengaplikasikan didalam UPSR nanti. 'A' pasti menjadi kenyataan. Syabas diucapkan kepada semua fasilitator Bijak Sifir."

Motivasi

Maslida (Peserta HQ):
"Program ini sangat menghiburkan dan tiada istilah bosan yang ingin dikatakan. Dengan adanya program ini, dapat memberi keyakinan, semangat untuk terus belajar mengenai kehidupan yang dilalui dengan penuh keikhlasan, kesabaran."

Motivasi

Nur Adina Maslida (Peserta HQ):
"Pada mulanya bila saya terpilih untuk program ini, saya fikir program ini cenderung kepada ceramah. Tetapi setelah terlibat selama 3 hari, baru saya sedar banyak perkara baru yang tidak pernah terbayang dan terfikir seperti perkara berkaitan tentang kehidupan yang sebenar dan ianya bukan sesenang seperti yang disangka. Saya juga dapat mengenal erti kawan melalui kerjasama berkumpulan. Saya juga baru tahu bagaimana untuk bangkit dari kejatuhan dengan semangat yang perlu dinaikkan."

Motivasi

Mohd Shuqri Maslida (Peserta HQ):
"Tak menyesal datang walaupun berat untuk datang pada mulanya. Sangat santai dan best!"

Siti Zahrah Maslida (Peserta HQ):
"Terima kasih sifu & ustazah kerana membantu saya menguatkan semangat untuk terus belajar. Kem yang diadakan sangat memberi impak kepada saya. Saya suka berada di kem ini kerana ianya menggembirakan dan bebas dari tekanan."